Tips gebruik Bovera thermostaat

Tips en tricks voor het gebruik van de vloerverwarming installatie
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Admin
Beheerder
Berichten: 82
Lid geworden op: 26 okt 2010, 00:07

Tips gebruik Bovera thermostaat

Bericht door Admin » 29 nov 2013, 22:10

Tips voor het gebruik van de standaard Bovera thermostaat (zie onderstaande afbeeldingen).
  • Het derde dikke streepje op de draaischijf van de thermostaat komt, mits de thermostaat goed is afgesteld, overeen met ongeveer 20°C (zie onderstaande afbeelding). Iedere stip komt overeen met een verschil van één graad. Als je de schijf verdraait, hoor je op een gegeven moment een zachte klik. Dit punt komt ongeveer overeen met de huidige kamertemperatuur. Probeer dit punt te vinden door de schijf langzaam te verdraaien. Mocht dit punt meer dan een aantal stippen op de draaischijf afwijken van de huidige kamertemperatuur, dan is de thermostaat ontregeld. Je kunt eventueel contact met de beheerder van het forum opnemen, indien je de thermostaat correct wilt laten instellen. Het is echter ook goed mogelijk dat de thermostaat niet meer afgesteld kan worden. Wil je weer een goed werkende thermostaat, dan is vervangen de enige optie. Wij kunnen je van nieuwe thermostaten voorzien, zie https://www.passewaaij7.nl/forum/index.html .
  • Als je het te warm of te koud vindt in een vertrek, verstel dan de thermostaat met maximaal 0,5 graad en wacht minstens een halve dag, voordat je de instelling eventueel weer verandert (vanwege de traagheid van vloerverwarming). Met de Bovera thermostaat is een temperatuur schommeling in de kamer van circa 1 à 1,5 graad niet te vermijden, zoek naar een acceptabele instelling en raak daarna de thermostaat niet meer aan.
  • Handhaaf dag en nacht een vaste temperatuur in de vertrekken waar je verwarming dagelijks gebruikt. Het is niet zinvol om de thermostaat bijvoorbeeld als je overdag weg bent of 's nachts lager in te stellen vanwege de lange opwarm- en afkoeltijden. Het gaat ten koste van het comfort en het bespaart geen energie. (Indien je een paar dagen van huis bent, heeft het natuurlijk wel zin de thermostaat iets lager te zetten.)
  • Als je het te koud of te warm vindt, verdraai de schijf beslist niet zo ver door totdat je de klik hoort, indien dit meer dan 0,5 graad verschil op het schijfje is. Hiermee zal de kamer of te warm of te koud worden! Verstel de thermostaat ook niet indien bijvoorbeeld in de winter op een zonnige dag de zon binnen schijnt en het daardoor even wat warmer wordt in een kamer.
Afbeelding
@Passewaaij7

Plaats reactie